Fundacja "Zdążyć z Miłością"

Yaki Kingu w Fundacji

Yaki Kingu w Fundacji.
29 kwietnia odbyły się długo wyczekiwane warsztaty kulinarne prowadzone przez Przyjaciół Fundacji „Zdążyć z Miłością” małżeństwo japońsko-polskie Yumiko Gajewska i Daniel Gajewscy Dan Gajewski , którzy w ten sposób chcieli dołożyć swoją cegiełkę do utworzenia ZAZ w Koszalinie dla osób z niepełnosprawnościami. Yaki Kingu to wyjątkowa działalność, która będąc w ciągłej podróży po Polsce w swojej mobilnej kuchni, swoimi występami na wydarzeniach, TV i radiu, jak i poprzez warsztaty, stara się przybliżyć prawdziwe smaki Japonii i prawdziwy obraz rodzimego kraju Yumiko. Dzisiaj ten wyjątkowy duet poprowadził warsztaty wraz z Ireneusz Wisowaty, który wylicytował voucher charytatywny ,aby również wesprzeć nas w tworzeniu ZAZ. Była też z nami Przyjaciółka Fundacji Bożena Kaczmarek a także Uczestnicy ZAZ, którzy bardzo chcieli poznać sekrety kuchni japońskiej. Podczas warsztatów przygotowywano japońskie potrawy: Nishokudon – dwu kolorowa miska japońskiego ryżu Nishyokudon (miska japońskiego ryżu z jajkiem i mięsem i jako sałatka : Kabu to kyuri no asazuke – kiszonka solna z rzepy i ogórka. No cóż, pięknie dziękujemy Yaki Kingu i czekamy na kolejny raz, a kto wie, może w naszej restauracji ZAZ w przyszłości znajdzie się danie z kuchni japońskiej, gdyż dla wtajemniczonych jest ona w pewien sposób powiązana z naszą Fundacją.